Hijyen Eğitimi Zorunlu Mu ?, Kimler Hijyen Eğitimi Almalıdır ?

Yönetmelik Kapsamındaki İş Kolları
13:52
  • 2280

Hijyen Eğitimi;

05.07.2013 tarihli 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanan “HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ” kapsamında verilmektedir.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin Amacı; gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme hâlinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Yönetmelik Kapsamındaki İş Kolları;

  • Gıda üretim ve perakende iş yerleri.
  • İşletmelerde; yemek yapımı, servisi, çay-meşrubat servisi ile görevlendirilen personeller.
  • İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.
  • Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.
  • Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.
  • Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları.
     

Yukarıda belirtilen görev ve iş kollarında çalışan personellerin ve bu yönetmeliğin kapsamındaki işletmelerin personellerinin,  ‘’HİJYEN EĞİTİM BELGESİ’’ olmaksızın çalışması/çalıştırılması YASAKTIR! Tespiti halinde her personel için ayrı ayrı 774 TL (2019 yılı için) cezası bulunmaktadır.

 

FA OSGB tarafından yerinde, Kurs Bitirme Belgeli Hijyen Eğitimi verilerek sizlerle bu konuda çözüm ortaklığı yapabilmemiz için, LÜTFEN BİZİ ARAYINIZ!

 

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmamızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, ondan memnun olduğunuzu varsayacağız.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.