OSGB'ler ve Eğitim Kurumlarının Dikkatine!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruya göre, 2023 yılı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Eğitim Kurumu belge ücretleri belirlendi.
11:58
  • 208

OSGB'ler ve Eğitim Kurumlarının Dikkatine!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruya göre, 2023 yılı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Eğitim Kurumu belge ücretleri belirlendi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 2023 yılına ilişkin belge ücreti ve uygulamaları hakkındaki duyuruyu İSG-Katip üzerinden yayınladı. Belge bedellerinin her yıl makam oluru ile belirlendiğini ve değişiklik gösterdiğini belirten Genel Müdürlük yeni Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Eğitim Kurumu belge ücreti ve uygulamalarını şu şekilde açıkladı:

 

2023 YILI OSGB VE EĞİTİM KURUMU BELGE ÜCRETİ VE UYGULAMALARI

  • Yetki belgesi başvuru ücreti 67.260,00 TL olarak belirlenmiştir.
  • Adres değişikliği ücreti 36.285,00 TL olarak belirlenmiştir.
  • Vize ücreti 16.815,00 TL olarak belirlenmiştir.
  • Unvan değişikliği, adres küçültme ve numarataj güncellemesi nedeniyle yapılacak olan belge yenileme ücretleri 1.534,00 TL olarak belirlenmiştir.

Birkaç işlem bir arada yapılsa dahi belge ücretleri ayrı ayrı alınacaktır.

Belge ücretleri T.C. Ziraat Bankası Şubesi Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabına yatırılacaktır. Döner sermaye hesabına IBAN numarası ile yatırılan ücretler kabul edilmemektedir.

Yetki belgesi almak üzere müracaatta bulunulan ve yapılan ön inceleme, detaylı inceleme sırasında eksik evrakı olmadığı anlaşılan ve 7081 sayılı Kanun gereğince işlemlerin yapılmasına engel bulunmayan kurumların dosya tamamlanma tarihi esas alınacak şekilde yerinde inceleme programına dâhil edilmeden önce yetki belgesi ücreti alınacaktır. Belge ücreti tarafımızca talep edildikten sonra, başvuru ID numarası ile T.C. Ziraat Bankası Şubesi Kurumsal Tahsilat Hesabına yatırılmalıdır.

Kurumların yetki almış oldukları adreste yapacakları adres küçültme talepleri (kat, bölüm iptali) yeni belge basımı olarak değerlendirilecek ve belge yenileme ücreti alınacaktır. Adres büyütmeye ilişkin talepler ise adres değişikliği başvurusu işlemlerine tabi olacaktır.

Hem adres hem unvan değişikliği yapılması durumunda her bir işlem için İSG-KATİP üzerinden ayrı ayrı başvuru yapılır.

Belge ücretleri ayrı ayrı alınır.

Yetki belgesini vize ettirmek üzere başvuruda bulunan kurumların aynı zamanda adres değiştirmesi halinde belge ve vize ücretleri ayrı ayrı alınacaktır.

Vize başvurusunda bulunan kurumların aynı zamanda unvan değiştirmesi halinde belge yenileme ve vize ücretleri ayrı ayrı alınacaktır.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmamızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, ondan memnun olduğunuzu varsayacağız.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.